Stockholms tripp

image60

Nu har jag äntligen besökt huvudstaden Stockholm, det var en väldigt vacker och trevlig stad. Framför allt många fina byggnader. Jag och Therese åkte upp i fredags till Eskilstuna för att spana i Janikas hometown. På kvällen va vi ute och åt grekisk mat på restaurang men sen drog vi hem o sov så vi skulle okra med en heldag i Stockholm dagen efter.

Väl i Stockholm var det shopping som var prio nr 1. Vi Sprang mest upp och ner på Drottninggatan och jag köpte bara ett par svarta skor och ett hårspänne något som jag egentligen kunde ha köpt i vilken svensk stad som helst!  Dagen efter hade jag träningsverk efter all shopping och då var det inte i armarna utan i benen, (6-timmars powerwalk i sthlm)

Sen efter en god pizzalunch i Kungshallen var det dags att ta en tur till Slottet, Theres fick ansvar för kartläsningen och blint som vi litade på henne följde vi efter henne. När vi gått o gått och ännu inte hittat fram till slottet fråga vi någon stockholmare vilken väg vi skulle ta. Han skratta åt oss och trodde typ vi skämta med han, vi hade nämligen gått på rätt gata men i fel riktning!!! Smart!!! Det är typ sånt som bara händer oss tjejer!

På kvällen va vi på Charter-party hos janikas kompis vid "Playa del Mälis"  det var riktigt trevligt, men eftersom jag e sjuk kunde jag som synd var inte festa nått!

Nu är jag i alla fall äntligen hemma i Lindome och har en vecka kvar på semestern... nu e det Slappa som gäller i alla fall!

Winggirls

Efter att vart hemma i Göteborg och tvättat lite kläder har vi nu återvänt till kära lilla Halmstad. I söndags var det Cafeet som gällde med alla bartender-boys. Ett jäkla kalas, tvissta lite och hjälpte Erik att ragga lite. Dock gick det inte så bra.

I går var det mondagsklubben , tredje gången gillt! vi hade smidit planer med erik och hans vänner och pratat raggningsteknik med erik och kom på att vi skulle vara hans winggirls och hjälpa han att ragga, men väl på krogen var vi upptagna med annat och skyllde på att vi nog skrämmer i väg alla brudar från honom. Min taktik är ju att bara gå runt och le. Hörde senare att även erik hade testat den i går!

Förfesten var hemma hos Barchefen med en schysst lägenhet, men i går togs inte så många bilder, kännde att det räckte med de 600 bilder vi redan tagit än så länge!

I dag blir det mys.....

Hemma bra men Halmstad bättre

Då var man hemma i kära lilla lindome hodden igen! Men vad ska vi göra här i Göteborg undrade jag och jennie och kom på den goda idén att det är lika bra att dra ner till Halmstad igen! Och det gör vi i mon bitti! så nu e vi hemma o tvättar våra kläder och uppdaterar partyoutfittsen lite!

I går strosa vi runt lite på marinfestivalen i Halmstad o kollade på alla båtar, vi såg både ostindiefararen och trimaranen. Trimaranen var något fräckare!

I kväll blir det att jobba lite, men va gör det, i mon är det fett röjj i Halmstad igen!
På fredag bär det av mot nästa äventyr, då blir det Eskilstuna och Stockholm med mina tjejer från klassen!
 

Crazy Bananas!

I går var en av de bästa utgångarna ever! Alla va där! Såklart var vi på Fiestan på Leffes lounge i Tylösand! Vi tog Limon dit, och vår snälla vän hade satt upp oss på Vip-listan. Champangen flödade, lite i alla fall och drinkarna var riktigt farliga. Dock var nästan alla killar som va där dryga Stockholmare som beställde rosévin o fanta! man behövde liksom inte fråga vart de kom från, bara se va de beställde i baren.

Vi lämna så klart inte stället förens de stängde o vi fick brottom till sista bussen. Det var nu allt började gå bananas. Alla tre däckade på bussen och vakna upp när va framme i city. Sen vet jag inte vad som tog åt jennie och gabbe!

Vi försökte dra ihop en grym efterfest med oss själva, men det sluta att vi satt o käka en jävla massa mackor och kolla på alla gryma kort. Sen var solen uppe och klockan var helt plötsligt 6 på morgonen och vi vartvugna att sov. Klockan halv elva vakna vi igen av att ett stridsflygplan åkte förbi och lät som fan.


Nu ska vi minga de sista timmarna på stan, det är någon festival här och jag vill titta på ostindiefararen och trimaranen!

over and out from halmstad

Sista kitedagen (festdagen) i Halmstad

I går kiteade vi hela dagen på dogge, och vi börjar lära oss nu hur man ska komma upp på brädan. I dag gick det ännu bättre, men olyckligtvis tynade vinden bort  och kiten ville inte va kvar uppe i luften.

I går var det fest på igen och tillskott på tjejligan!  Gabbe har tagit sig hit och vi drog med henne till stans fetaste nattklubb, Mårtenssons! vi hade as ballt o dansa tills krigen stängde.

Otur som man har i bland, råka någon trampa mig på min sko så den gick sönder, mina favvo skor! Gabbsan snäll som hon är ställde upp och byte skor med mig eftersom de satt kvar på hennes fot utan spännet och jag fick gå fram till en korvgubbe o fråga om servetter att stoppa i gabbans skor.

Det funkade ett tag men senare var vi tvugna att gå hela vägen hem, utan jackor och halvt barfota. Sen bar det av med cp-stora taxibilen tillbaka till krogen.

I kväll är sista festadagen och vi ska till Fiestan på Tylösand.

Transformers

image39

I går va det biodag med Kalle och Niklas. Självklart såg vi på Transformers, en jävligt grym film med massa fight scener( sånt som vi tjejer gillar) . Killarna var i alla fall helt sålda på filmen efteråt! Därefter tog vi en sväng till uteserveringarna på torget och drack öl.

Snart ska vi dra bort till dogge och kitea lite. Väntar bara på att frukostbuffen ska komma.  I dag lämnar vi ialla fall inte stranden förrens vi är grymma på att kitesurfa.

Annars mår vi toppen här och vill inte åka hem. Dock känner vi att Alkoholen börjar ta ut sin rätt på våra stackars kroppar och jag har fortfarande en grejj i halsen som inte går att få bort. Har haft den där sen i fredags och jennie tror att matbiten snart börjar röttna och att jag kommer stinka ur munen.

I kväll kommer vår kära vän gabbe hit och hälsar på och självklart ska vi se till att hon får känna på Halmstads puls. I kväll blir det stan och på torsdags Leifs lounge. Våra sista dagar börjar närma sig så det gäller att ligga i in i det sista. På fredag åker vi hem =(

Full rulle!

Söndagen bjöd på ännu en rolig fest med våra bartenderkompisar på utestället Cafeet! Samma dag hade vi även spenderat några få timmar på stranden i Tylösand och efter det va vi helt sönderbrända (jag e fortfarande röd).

I måndags var det kanon väder, skit varmt och inte ett moln på himlen och det var ju bäst att passa på att sola lite. Det var vi inte ensamma om att tycka, Stranden var knökfull, men tillslut hitta vi några få lediga kvadratmeter nära vattnet.

 På kvällen va det Måndagsklubben som gällde, vi styrde upp med lite förfest hos oss med lite grillning. Det var ett bra drag för någon (nämner inga namn, men det var inte jag) däcka redan på förfesten, men piggna till lagom tills vi skulle gå i alla fall! På måndagsklubben va det lika mycket folk som vanligt, helt knökfullt och man kunde knappt röra sig en centimeter. Jag körde shot- race med grabbarna och käka en massa goda hamburgare. Därefter gick jag in i dimman i alla fall. Bråka även lite med Erik, ingen av oss kommer ihåg varför, och jag vakna upp med två blåmärken på mina knän.


 Vi stannade tills klubben slängde ut oss och sen drog vi hem till oss på efterfest och drack mer käka mer av det som fanns kvar. Vid halv sju somna vi nog! Sen vakna vid elva och var fortfarande lite fulla!

 



Fiesta!

 

 

På Leifs Lounge är stället man ska vara på, på torsdagar för oss i alla fall, då är det FIESTA!

Efter en fet förfest på bolmengatan bar det av till Tylösand i feta limon (eller ett långt fordon i alla fall med många sittplatser). Denna kväll var det vi som var Vip och slapp stå i kö och göra slut på pengar. Några gratisdrinkar senare och schyssta moves från bartenderna va i alla fall jag på snefyllan!  

 

Dock stod alla söta killar på fel sida baren och resten bestod av dryga killar från Stockholm, och det gillar vi inte!

 

Vi ska inte tala om hur jag mådde dagen efter, men jag fick inte hänga med till stranden i alla fall!

 

I går hade vi återhämtat oss från fiestan och det var dags att göra stan osäker igen!

När boxarna va slut begav vi oss till Cafeet!  Där kom vi på heligheten med att ragga killar med snygga namn: Det är bara att ropa på dem!!!

Vi testa tekniken och jag ropa: - Christian , Christian!!!

Och vips står där en kille framför oss: - Ropa ni på mig! Sa ni inte Christian?

Teorin funkar, men man vet aldrig vem som kommer fram! Det fick vi bevis på!

 


Vilken sommarsoprt är du?

I lördags hade vi en väldigt trevlig förfest, 2 galna brudar och en Mooretidning!
I en artikel beskrevs fem härliga sommarsporter så här. Texten är från Moore Juni 2007  nummer 6.

Vilken sommarsport är du?

Kitesurfing
Vad är det här då? Som drakflygning. För dårar. I ena ändan av linan: En skitstor skärm rakt upp i luften i en kastvind. I andra änden: Du.  På en bräda. Fastspänd!
Risker? ? Jag kan flyga, jag är inte rädd??  Ja , det är fan säkrast det. För om vindstyrkan är tyngre  än du  kan du plötsligt vara killen som skriker ? I can see my house from heeeeeeeeeeeere?.

Vem håller på med det? Actionsportare som stirrar Döden i vitögat. Och sen spottar honom i ansiktet och snor hans öl. Och ligger med hans syrra. Och filmar det.  Och lägger ut filmen på Internet.

Soundtrack? Dödsmetall. Live.

Raggningsfaktor? Toppen! Främst hos tjejer som inte siktat på ett långvarigt förhållande.

Nackdelar? Mer än att det är komplett livsfarligt.

Ekonomi? Billigare än wakeboard plus båt. Dyrare än ett totalschysst hemmabiosystem.

Ålderskategori? Krävs en hel del styrka, Håkan milds kondis och en total avsaknad känsla för riskbedömning. Räkna själv.

Termologi? ? Pig tails? och ?flex?.


Bodyboarding

Vad är det här då? Som surfing, fast liggandes på en väldigt liten bräda. Görs normalt i rätt små vågor. Charter- action.

Risker? Kan få en kallsup. Kan bli bränd av en manet i rumpan.

Vem håller på med det? De som vill ha kul i vågorna, men inte har akut dödslängtan.

Soundtrack? Valfritt. Det här är liksom inte en ?livsstil? direkt.

Raggningsfaktor? Njae. Fast du kan göra det ihop med tjejen. Det är kul! Tills hon upptäcker wakeboard- killarna lite längre bort  och dumpar dig.

Nackdelar? Det är, i jämförelse med konkurrenterna, ungefär lika tufft som minigolf.

Ekonomi? Finns dyra varianter för flera tusen i fiberglas. Men även skumgummiliknande varianter för någon hundring för oss med en mer sansad uppfattning om ? value for money?.
Åderskategori? Från lillasyrran till farfar.

Termologi? Allvarligt? Skärp dig!


Wakeboard
Vad är det här då? Som surfing fast för lata. Och rika. Spänn en lina efter motorbåten (för du har väl en motorbåt?)spänn fast dig på brädan, håll i dig och rock on!

Risker? Eh. Spänna fast sig själv på en planka efter en motorbåt körd av dina småpackade polare? Nej, nej, nästan helt ofarligt.

Vem håller på med det? Eliten i regel galet vältränade idrottsmän (och kvinnor) som gör trick som får
Jackass-gänget att verka förnuftiga. Amatörer är oftast brats från Halmstad som tycker att surfing är fräckt och lite sossigt.

Soundtrack? Sno en skiva av den klämkäcka spinninginstruktören på ditt lokala gym och lägg över din senaste iPod-version.

Raggningsfaktor? Strålande. Du är ju rik!

Nackdelar? Du kommer att slå dig. Mycket! Men tjejer gillar ju att ta hand om krymplingar. Speciellt rika krymplingar.

Ekonomi? Ett par tusenlappar för brädan. Och några till för båten.

Ålderskategori? Till skillnad från surfing räcker det inte att ligga o paddla i vattnet och se skön ut. Börjar du närma dig trettio, men allt vad det innebär av trivselvikt och gamla knäskador, är det nog läge att fundera en extra gång.

Termologi??Pylon?, ?cable? och positiva utrop som ?najs!?


Windsurfing

Vad är det här då? Som surfing. Fast med segel. Funkar även för den svenska  sommaren med andra ord.

Risker? Rätt stora faktiskt. Har du väl kommit upp på brädan kan den nämligen dra i väg så in i helsicke att vattenytan känns som betong när du trillar av (det lär du nämligen göra).

Vem håller på med det? Mestadels folk som inte riktigt greppar att åttiotalet är över. Såna som var de tuffaste grabbarna på stranden vid tiden för inspelning av MacGyver.

Soundtrack? ?Freedom? med David Hasselhoff. I din kassett- Walkman.

Raggningsfaktor? Låg. Riktigt, riktigt låg. Om du inte lyckas övertala en tjej att få bli hennes instruktör, då kan den öka.

Nackdelar? Detta är sommaren 2007. Don Johnsson är inte cool längre.
Ekonomi? Brädorna börjar begagnade på ett par hundralappar. Är du prylnörd får du nog börja kolla vad du kan få för huset, stereon, och frugan om du ska ha råd.

Ålderskategori? 30 bast. Minimum.

Termologi? ?Knop?, ?kuling? och ?pensionsspara?.


Surfing

Vad är det här då? Uppfunnet av ursprungsbefolkningen på Hawaii. Numera en övertagen livsstil av allehanda hippies, strandraggare och Keanu Reeves. Från början användes brädor av balsaträ, numera är det självklart fiberglas och epoxy som gäller. Shortboard för proffsen och longboard för dig.

Risker? Beror ju på om du paddlar i femdecimeters-vågor utanför Ystad eller plöjer femtonmeters-svall utanför Australien.  Det riktiga grabbarna följer orkaner, tromber och andra finfina naturkatastrofer  bättre än seismologerna.

Vem håller på med det? Ett gäng tokgrymma proffs som tjänar mer stålar än porrindustrin. Utövar dem är det mestadels arbetsskygga snubbar med dreadlocks som väntar på nästa feta våg samtidigt som de väntar på nästa check från a-kassan.

Soundtrack? Drogliberal sing-a-long-musik. På en bergsprängare vis en eld på stranden.

Raggningsfaktor? Hög! Chicksen diggar solbrända magrute-snubbar med soft attityd. Eller tja, backpackersbrudar och tjejer på din lokala högstadieskola gör det i alla fall.

Nackdelar? Eventuellt måste du  döda all din språkbegåvning och börja kalla andra killar för ?dude?.
Ekonomi? En begagnad bräda kan du få för en femhundring på Blocket. Hoppade du i spenderbyxornan imorse kan du få en custom made för samma pris som en ny familjebil. Sen blir det ju en del resekostnader. Men det finns sponsorer! Om du börjar träna när du var fyra vill säga.

Ålderskategori? Kommer du i en våtdräkt? Är du snygg i den? Då så. Kör på!
Termologi? ?Pipeline?, ?break?, ?turtle roll?. Dessutom bör du referera till marijuana som ?weed?(med grovt vokalmissbruk på ?e?).

 

 

 


Partylivet i Halmstad

 

Efter 2 halvbra kvällar på Cafeet fick vi uppleva det med riktigt bra drag i söndags. Och ja, vi gillar det stället!

Vi förfesta med bareliten från hotellet i en håla utanför stan och med en halv tom box vin, men jag råkade på en snefylla ändå. På Cafeet var det grymt mycket folk, och där träffade vi mer party kompisar.

 

På måndagar är det Måndagsklubben som gäller här nere i Halmstad. Vi börja förfesten uppe i relaxen på Scandic hotell med våra nyfunna vänner. Tre tighta hockey killar från eliten. De va rätt crazy, Vi kan ju sammanfatta att de var lite sviniga hockeykillar med jävligt vältränade kroppar(Sofia like) som mest skröt om sina pengar och gick runt i dyra D&G kläder.

 

Vi vakna dagen efter hyfsat bakfylla och Jennie skriker kl 9 på morgonen: - Mitt Visakort!!!

Vadå glömde du det i baren undrade jag? Nej på hotellet svarade Jennie. Då hade hon lämnat det i en kortgrejj som gör att lampan lyser på hotellet. Vi hade tur och kortet var kvar så det var bara upp o hoppa o traska våra bakfylla nyllen ( som va rätt söta ändå) hela vägen tillbaka till hotellet där vi redan hade spenderat halva natten!

 

Det blir garanterat Måndagsklubben nästa måndag med för hela Halmstad består av snygga killar som är där. Till och med den mest kräsna kan hitta någon här! Jennie är kräsen och hon har i alla fall har hittat Andreas C( eller ah vi tror att han heter så) , fast han vet inte om att han är hittad. Och vi hoppas han heter så!!!

 

I kväll är det utgång igen efter en vilodag. Vi har korkat upp en vinare och förbereder oss inför en ännu oförutsägbar och galen kväll på stan. På med Partysminket, Partykläderna och Partyväskan. Det är inte omöjligt att vi hamnar på Cafeet i kväll med, men vi kanske borde vidga våra vyer lite. Vi har ju fortfarande inte vart på Mårtenssons, men dit ska vi nog  på lördag.

 
I morgon ska vi dra våra sletna ass till fiestan på hotellet i Tylösand. Mer om det inom kort.

 
Over and out


Kitesurfing i Halmstad

I lördags var vi i Tylösand och kolla på en kitetävling. Regnet vräkte ner, men det hindrade inte några kiteare. De som var med va jävligt grymma och det var kul att se massa olika trix.

 

 

I måndags var det dags för oss att ge oss ut på egen hand. I en fullknökad lite skoda, körde en kass chaufför ner oss till ?Dogge?.  Med likadana våtdräkter och likadant av resten av utrustningen blev vi utsedda till veckans ?Bill och Bull?. Oerfarna som vi fortfarande är av sporten gick inte allt som det skulle.  När vi riggat kiten och skulle ta upp den gick det snett och Jennie bodydraggade spår i sanden. Som tur var fanns två snälla kite-killar till hands som rädda Jennie. De hjälpte oss sedan att ta upp kiten i vattnet istället. Som tur i otruren föll Jennie pladask för den snälla kitearen han heter Andreas C (hoppas Jennie), fast det e väl stor chans att han heter Daniel och virkar sina egna mössor, det verkar ju vara den största trenden här i Halmstad.

 

 

 

I tisdag gick vi sista dagen på kursen. Efter en ruggig hamburgetallrik med taskiga pommes till frukost var det dags för oss att lära sig åka med bräda. Det gick bra och vi blev bättre och bättre för varje försök. Några framåtdyk och kallsupar senare( dock inga maneter i rumpan) så var vi tvungna att ge upp för vinden blev kass. Nu e dags för oss att bara öva, öva, öva  tills vi blir grymma.